|
هواپیماهای باری در روسیه به سیستم محافظتی مجهز شدند
- هواپیماهای باری در روسیه به سیستم محافظتی مجهز شدند
به گزارش اسپوتنیک، منابعی در وزارت دفاع روسیه گفتند که هواپیماهای حمل و نقل نظامی ایل- 76 روسیه به سیستمهای داخلی مجهز شدهاند که میتوانند موشکهای دشمن را توسط اشعه ماوراء بنفشی که از موتورهایشان ساطع میشود تشخیص دهند و پس از شناسایی آنها، اقدام به ایجاد اختلال یا پرتاب تله کنند.
از نظر ساختاری، سیستم شناسایی در هواپیماهای باری، شامل دستگاه کنترل، سنسورها و گیرنده اشعه ماوراء بنفش، هشدار دهنده شلیک موشک و همچنین دستگاه هایی برای انتشار تداخل و پرتاب تله میباشد.
دیمیتری بولتینکوف، کارشناس نظامی در این باره گفت: "تابش ماوراء بنفش طبیعی در طبیعت وجود ندارد. این تابش فقط میتواند توسط انسان ساخته شده باشد. بنابراین، سنسورهای ماوراء بنفش با دقت بالا نه تنها موشکهای نزدیک شده را کشف میکنند ، بلکه نوع آنها را نیز تعیین میکنند."
وزیر علوم ایران رئیس هیئت امنای بنیاد علمی اکو شد
- وزیر علوم ایران رئیس هیئت امنای بنیاد علمی اکو شد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت علوم، دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل با اشاره به چهارمین نشست هیئت امنای بنیاد علمی اکو که با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار شد، گفت: سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) ظرفیت ویژهای برای گسترش همکاریهای منطقهای در حوزه علوم و فناوری دارد.
وی بر لزوم حرکت کشورهای اکو از اقتصاد متکی بر منابع به اقتصاد دانشبنیان تاکید کرد و افزود: در این نشست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان عضو بنیاد علمی اکو، بر لزوم تحول در فعالیتهای این بنیاد، از جمله حرکت به سمت پروژههای پژوهشی مشترک، انتقال فناوری در داخل منطقه اکو و تبادل اندیشمندان دانشگاهی تاکید کرده است.
سالار آملی خاطرنشان کرد: بر مبنای اساسنامه بنیاد علمی اکو، کشوری که میزبان نشست هیئت امنای بنیاد علمی اکو باشد، ریاست هیئت امنای این بنیاد را نیز تا دور بعدی هیئت امنا بر عهده خواهد داشت و بر همین اساس، با توجه به اینکه ایران میزبان چهارمین نشست هیئت امنا بود که به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار شد، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تا نشست بعدی ریاست هیئت امنای بنیاد را برعهده خواهد داشت.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل بیان کرد: در چهارمین نشست هیئت امنا موضوعات بودجهای، حقالسهم کشورها، برنامههای آتی بنیاد و همچنین ریاست آتی بنیاد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به نقش کلیدی ایران در اکو و همچنین بنیاد علمی اکو، از لزوم ترسیم نقشه راه علم و فناوری در چارچوب بنیاد علمی و فراتر از آن، نقشه راه علمی-فناوری منطقه اکو تاکید کرد.
دکتر سالار آملی با اشاره به تحولات علمی و فناوری و روند فزاینده تغییرات در حوزه علوم، فناوری و نوآوری در سطح جهان، تاکید کرد: منطقه اکو بایستی برای همپاشدن و عقب نماندن از روند سریع تحولات در حوزه علم و فناوری و جلوگیری از عمیقتر شدن شکاف فزایندهای که میان کشورهای پیشرفته و کمتر توسعهیافته وجود دارد، بایستی هرچه سریعتر وارد عمل شود. نقش ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان سه کشور بزرگ این منطقه که موتور محرک اکو هستند، بسیار مهم و کلیدی است.
مجامع دانشگاهی و وزارت خارجه بیشتر پیگیر بازداشت غیرقانونی دانشمند ایرانی باشند
- مجامع دانشگاهی و وزارت خارجه بیشتر پیگیر بازداشت غیرقانونی دانشمند ایرانی باشند
به گزارش همشهری آنلاین، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی بیانیهای با تسلیت ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و محکومیت دولت آمریکا در بازداشت غیرقانونی دکتر سلیمانی دانشمند برجسته ایران و جهان که مصداق بارز نقض رویههای بینالمللی از جمله منع بازداشت خودسرانه است خواستار پیگیری بیشتر موضوع توسط مجامع علمی و دانشگاهی کشور و دستگاههای مسئول به ویژه وزارت امور خارجه شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مشروح این بیانیه به شرح ذیل است:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَایام سوگواری شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و یاران با وفایش تسلیت باد.
بیش از 11 ماه است که دکتر مسعود سلیمانی، استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس و محقق برجسته حوزه سلولهای بنیادی که از دانشمندان برتر دنیا و عضو انجمن سلولهای بنیادی اروپاست در بازداشت زندان دولت آمریکا به سر میبرد.
دکتر مسعود سلیمانی یکی از صد دانشمند برتر جهان به لحاظ استنادهای علمی است که با دعوت رسمی موسسه مایوکلینیک (از موسسات مشهور علمی در آمریکا و جهان) در مهر ماه 1397 به صورت قانونی و با ویزای رسمی تحقیقاتی وارد کشور آمریکا شده است و در بدو ورود بدون انجام محاکمه و در شرایط غیرانسانی و سخت - همبند با مجرمان و قاچاقچیان مواد مخدر و اراذل و اوباش خیابانی - بازداشت شده در حبس به سر میبرد.
این درحالیست که دولت آمریکا با اتهام نقض تحریم به این دانشمند برجسته که اتهامی واهی است و با زیرپا گذاشتن پروتکلهای دانشگاهی و تحقیقاتی، مدام زمان برگزاری دادگاه دکتر مسعود سلیمانی را به تعویق میاندازد و تا کنون هیچ گزارش رسمی از دلیل بازداشت این دانشمند ایرانی ارائه نکرده است که این موضوع از مصادیق بارز بازداشت خوسرانه بوده که در تمام رویههای بینالمللی محکوم و ممنوع است.
واهی بودن دلیل اعلام شده از جانب دولت آمریکا برای دستگیری دکتر سلیمانی؛ تحریمهای اعمال شده علیه ایران با توجه به حوزه پژوهشی ایشان؛ هماتولوژی و سلولهای بنیادی و همچنین سوابق علمی و دانشگاهی دکتر سلیمانی که کاملا با موضوعات تحریم غیرمرتبط هستند کاملا آشکار است و بار دیگر رفتار خصمانه و غیر حقوق بشری آمریکا را تایید میکند.
دولت آمریکا که با نگاه تنگنظرانه به پیشرفتهای علمی و دانشگاهی ایران، تا کنون نتوانسته است مانع این حرکت عظیم علمی شود، به رفتارهای غیرانسانی روی آورده و با دنبالهدار کردن دستگیری دکتر مسعود سلیمانی که یک فرد علمی و کاملاً غیرسیاسی است باعث شده که ایشان برای همیشه از دیدار مادر خود محروم شوند.
مادر دکتر سلیمانی پس از شنیدن خبر دستگیری فرزندش توسط نیروهای امنیتی آمریکا دچار عارضه مغزی شد و پس از گذراندن 7 ماه بیماری که در کما فرو رفته بود، در ماه اخیر درگذشت و همچنین به گفته همسر دکتر سلیمانی؛ چشمان این دانشمند کشور به دلیل وضعیت نامساعد زندان، دیگر توان خواندن و مطالعه ندارند.
فشار سخت روحی که برای دکتر سلیمانی و خانواده ایشان رقم خورده است این دانشمند برجسته را که از بیماری IBS رنج میبرد را در شرایط ناگواری قرار داده است و علاوه بر فشارهای روحی شرایط بد نگهداری دکتر سلیمانی موجب شده که ایشان با کاهش وزن شدید مواجه شود و اوضاع جسمی این استاد دانشگاه کشور با مخاطره روبرو شده است.
دولت آمریکا که مدعی حقوق بشر در جهان است از تحویل هر گونه دارو به این دانشمند برجسته خودداری کرده و علی رغم پرداخت تمامی هزینههای خوراک و پوشاک، گرفتن وکیل و... توسط خانواده دکتر سلیمانی از درمان مناسب ایشان خودداری کرده است.
تا کنون نهادهای بینالمللی مانند سازمان ملل متحد، سازمان صلیب سرخ، انجمن هماتولوژی اروپا و... علیرغم پیگیریهای فراوان دانشجویان و خانواده دکتر سلیمانی همگی در خصوص این جنایت آشکار سکوت کردهاند و ضرورت دارد که تمامی طرفدران حقیقی حقوق بشر و عدالتخواهان جهان نسبت به این نقض آشکار حقوق انسانی اعتراض خود را اعلام کنند تا وظایف این نهادهای ایجاد شده در جهان، برای گسترش صلح و حقوق انسانی را به آنها یادآوری کرده و جنایتهای دولت آمریکا را بار دیگر برای مردم جهان آشکار کنند.
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) با تاکید بر پیروی از راه ایشان در مبارزه با ظلم و استبداد در جهان، این اقدام غیرانسانی دولت آمریکا که مغایر با کنوانسیونها و رویههای پذیرفتهشده بینالمللی از جمله ممنوعیت بازداشت خودسرانه است، را محکوم کرده و بر پایان دادن به این بازداشت غیرقانونی تأکید میکند و از تمامی مجامع علمی و دانشگاهی کشور و همچنین دستگاههای مسئول در حوزه بینالملل به ویژه وزارت امور خارجه درخواست دارد که این موضوع را با جدیت بیشتری پیگیری کنند.
محیط زیست استان تهران: با زمینخواران برخورد جدی میکنیم
- محیط زیست استان تهران: با زمینخواران برخورد جدی میکنیم
سعید محمودی مدیرکل جدید محیط زیست استان تهران در مراسم معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، اظهار کرد: در دنیای امروز چالشهای محیط زیستی فراوانی وجود دارد که اگر مسائل سیاسی را کنار بگذاریم، موضوع محیط زیست دومین مسئله امروز جهان محسوب میشود.
او با بیان اینکه انسانها سالیانه 40 میلیارد تن کربن وارد جو کرده و دوباره از آن استفاده میکنند، افزود: در حال حاضر هیچ شهری در سراسر دنیا حتی در کشورهای پیشرفته از آلودگی محیط زیستی در امان نیست و حدود 90 درصد جمعیت کشور ما در معرض آلودگی هوا قرار دارد و همچنین سالیانه حدود 6 میلیون نفر در دنیا به دلیل همین مشکل جان خود را از دست میدهند.
مدیرکل جدید محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه اگر بخواهیم به معضلات و مشکلات محیط زیست بهتر بپردازیم باید از تجربیات کشورهای دیگر استفاده کنیم، گفت: در 50 سال گذشته تلاشهای بسیاری برای حفاظت از محیط زیست در کشور صورت گرفت، اما آن چیزی که باعث شده به هدف نهایی خود نرسیم، نبود هدف مشترک و طرح جامع در کشور بود که به صورت سلیقهای عمل میشد.
به گفته محمودی اگر به گذشته تمام کلانشهرهای دنیا نگاه کنیم، میبینیم که این شهرها نیز همانند تهران مشکلات زیست محیطی داشتند، اما با برنامهریزی توانستند این معضل را به حداقل برسانند.
نبود مدیریت در جمعآوری پسماند مشکل اصلی استان تهران
او اشارهای به مشکل پسماندها و مدیریت آن در استان تهران کرد و افزود: در کشور ما به دلیل نبود اشتراک در کارها و تعریف نشدن یک وظیفه، معضلاتی همچون نبود مدیریت در جمعآوری پسماند ایجاد میشود که با آموزش درست، ما میتوانیم این معضلات را کم کنیم.
مدیرکل جدید محیط زیست استان تهران افزود: اگر افراد نتوانند آموزش درست ببینند، مشکلات رشد خواهند کرد، بنابراین داشتن طرح و برنامهای هدفمند و اجرای قانون میتواند راه نجاتی برای کلانشهری همچون تهران باشد.
محمودی با بیان اینکه یکی از مشکلات و معضلات استان تهران زمینخواری در اطراف آن است، گفت: تمام توان خود را برای حل این مشکل به کار خواهیم بست تا زمینخواران و شکارچیان متخلف نتوانند ذخایر ژنتیکی و ارزشمند استان تهران را غارت کنند.
او افزود: پایه و روش در سازمان محیط زیست بر اساس محیطبانی است و انتظار دارم که محیطبانان در این حوزه فعالیتشان بیشتر شود.
235235
دانشگاههای ایران در جهان چه جایگاهی دارند؟
- دانشگاههای ایران در جهان چه جایگاهی دارند؟
انتشار تازهترین نتیجه رتبهبندی جهانی شانگهای 2109 نشان میدهد 13 دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند. همچنین طبق این بررسی ایران با 13 دانشگاه در بین دانشگاههای کشورهای اسلامی رتبه اولی است.
.: Weblog Themes By Pichak :.