|
3ژن عامل ناباروری کشف شد/ جلوگیری از انتقال به نسل های بعد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- 3ژن عامل ناباروری کشف شد/ جلوگیری از انتقال به نسل های بعد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
دکتر مهدی توتونچی برگزیده داخلی بیستمین کنگره و جشنواره بینالمللی رویان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تحقیقات خود گفت: تخمین زده میشود که بیش از 40 درصد موارد ناباروری در مردان، آیدیوپاتیک است. علت اصلی این مسئله، شمار فراوان ژنهایی است که میتواند علت بروز «استنوزواسپرمی» باشد.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 2000 ژن مؤثر در اسپرمزایی شناسایی شده که برای علت یافتن استنوزواسپرمی، بررسی تمامی آنها اجتنابناپذیر و دشوار است، افزود: با وجود این، روشهای جدید آزمایشگاهی، امکان رمزگشایی از پاتوفیزیولوژی استنوزواسپرمی و یافتن راهی برای درمان آن را فراهم میکند.
برگزیده داخلی بیستمین کنگره و جشنواره بینالمللی رویان با بیان اینکه در سالهای اخیر برای تشخیص این مشکل خانوادههایی با مردان نابارور مورد توجه قرار گرفتهاند، گفت: بررسیهای متداول در تشریح علت ناباروری تمام این موارد موفق نبوده، با این وجود نمیتوان علت ژنتیکی این موارد را انکار کرد به همین دلیل در صدد آمدیم به شکل ژنتیکی، این افراد را مورد بررسی قرار دهیم تا ژنهای مرتبط با آن را شناسایی کنیم.
عضو هیئت علمی گروه ژنتیک پژوهشگاه رویان گفت: عمدتاً رویکرد ما پیدا کردن ژنها و عوامل نازایی و ناباروری در زنان و مردان است.
وی ادامه داد: در این پژوهش، بررسی نقص حرکت در اسپرم را مورد بررسی قرار دادیم که این موضوع باعث ناباروری میشود.
توتونچی با بیان اینکه در این پژوهش موفق به کشف سه ژن شدیم، گفت: این نقص ژنها باعث عدم حرکت اسپرم شده که منجر به ناباروری میشوند.
برگزیده داخلی بیستمین کنگره و جشنواره بینالمللی رویان با بیان اینکه در پروسه این تحقیقات، جهشهای ژنتیکی در این ژنها را کشف کردیم، تصریح کرد: تغییر ژنها منجر به ناباروری در مردان میشود که به طور مشخص در این پروژه سه ژن را شناسایی کردیم.
وی با بیان اینکه این سه ژن میتواند عامل نقصان ژنتیکی باشد که به نسلهای بعدی منتقل میشوند، افزود: شناسایی این ژنها میتواند به ما کمک کند که از انتقال نسل ژنتیکی به نسلهای بعدی جلوگیری کنیم و با روشهای موجود، به تشخیص آنها قبل از تولد بپردازیم.
به گفته توتونچی، نتیجه این پژوهش منجر میشود که از انتقال این جهش ژنتیکی به نسلهای بعد جلوگیری کنیم.
برگزیده داخلی بیستمین کنگره و جشنواره بینالمللی رویان خاطرنشان کرد: 15 درصد عوامل ژنتیکی کشف نشده است که در حال حاضر پروژههای متفاوت و با رویکردهای مختلف به این موضوع میپردازند و کشف این سه ژن، تنها بخشی از این عوامل ژنتیکی محسوب میشود.
مبتلایان به «تنبلی کبد» چه بخورند؟
- مبتلایان به «تنبلی کبد» چه بخورند؟
آفتابنیوز :
دکتر سید موید علویان یکی از مهمترین مسائل در رابطه با بیماران مبتلا به تنبلی کبد یا سیروز کبدی را رژیم غذایی دانست و گفت: تحقیقات مختلف نشان داده است که یک رژیم غذایی مناسب در بسیاری از موارد باعث تحول شدیدی در بیماری و حال شخص میشود. البته رژیم غذایی هر بیمار به شدت و وضعیت بیماریاش بستگی دارد، اما اصول کلی همه این رژیمها یکسان است.
وی با بیان اینکه عناصر تشکیل دهنده مواد غذایی عبارتند از کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها، ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی، افزود: در بیشتر نقاط جهان، از جمله آسیا و ایران، غلات 70 درصد انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکنند. از جمله غلات میتوان به مواد غذایی چون گندم، برنج، جو، ماکارونی، بلغور، سیبزمینی و ... اشاره کرد. مصرف این گروه از مواد غذایی در افراد مبتلا به سیروز بلامانع است. بیشتر غلات دارای ترکیبات شیمیایی مشابه و آهن و برخی از ویتامینهای گروه B هستند. باید توجه کرد که سیب زمینی به علت داشتن پتاسیم بالا و هضم آسان، ماده غذایی خوبی برای افراد ناتوان و بیماران مبتلا به سیروز است و توصیه میشود این بیماران در رژیم غذایی روزانه خود مقداری سیب زمینی مصرف کنند.
علویان ادامه داد: قند معمولی، شکر، عسل و خرما نیز از جمله مواد کربوهیدرات هستند. عسل به دلیل داشتن مواد غذایی ضد عفونی کننده، از رشد بیش از حد باکتریها در روده جلوگیری میکند. عسل همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم و برخی از ویتامینهاست. به بیماران مبتلا به سیروز توصیه میشود که در صورت میل داشتن، روزانه یک تا چند قاشق مرباخوری عسل بخورند. خرما نیز به دلیل داشتن مواد معدنی مناسب و فیبر غذایی و انرژی بالا و قابل هضم، ماده غذایی خوبی است و میتوان روزانه یک تا دو عدد مصرف کرد. البته اگر مبتلا به دیابت هستید، باید رژیم غذایی خاص آن را رعایت کنید و در این مورد با پزشک معالج خود مشورت کنید.
علویان با بیان اینکه پروتئین نیز از مهمترین اجزاء غذایی محسوب میشود، گفت: از آنجایی که پروتئین موجود در گوشت قرمز حیوانی، آمونیاک بیشتری تولید میکند، باید به جای آن بیشتر از گوشت سفید مانند ماهی و مرغ و پروتئینهای گیاهی نظیر غلات، سیب زمینی و سویا استفاده کرد. بر این اساس توصیه میکنیم بیش از دو بار در هفته گوشت قرمز مصرف نکنید. توصیه میشود در رژیم غذایی خود هر روز یا یک روز در میان مقداری ماهی از نوع گوشت سفید مصرف کنید. اولا ماهی باید کباب شده و یا آب پز باشد و ثانیا پوست آن را نخورید.
وی با بیان اینکه چربی یا روغن در زمره مواد غذایی با قدرت انرژیزایی بالا محسوب میشود، گفت: چربیها ممکن است منشأ گیاهی یا حیوانی داشته باشند. روغنهای گیاهی نظیر نارگیل، دانه پنبه، بادام زمینی، زیتون و آفتابگردان دارای چربیهای بسیار مناسبی برای بیماران مبتلا به سیروز است. بر این اساس توصیه میشود بیماران مبتلا به سیروز از خوردن چربیهای حیوانی و به اصطلاح اشباع شده نظیر کره، روغن حیوانی و خامه خودداری کنند و به جای آنها از چربیهای سبک گیاهی و به اصطلاح اشباع نشده نظیر مارگارین (کره نباتی)، روغن زیتون، روغن ماهی و روغن آفتابگردان استفاده کنند. در عین حال مواد معدنی نظیر کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیم و... نیز از اجزای اصلی و لازم برای بدن هستند و افراد مبتلا به سیروز باید در حد معمول و کمی بیشتر از معمول آنها را دریافت کنند. این مواد در سبزیجات و میوهها و بسیاری از غلات به وفور یافت میشوند و محدودیتی برای آنها وجود ندارد.
روزگار غریب قلعه باوند - همشهری آنلاین
- روزگار غریب قلعه باوند - همشهری آنلاین
یکی از این بناهای تاریخی که مورد بیمهری متولیان و مردم قرار گرفته، قلعه باوند معروف به «قلعه شروین باوند» در منطقه سرخآباد سوادکوه و در مجاورت محور مواصلاتی تهران-شمال است. این بنا به شکل مهره رخ شطرنج در کنار جاده پرتردد خودنمایی میکند. اگرچه این اثر سال 1383 به ثبت ملی رسید ولی به عنوان یک اثر تاریخی ثبت شده رسیدگی لازم به آن نشده است. این قلعه را از این جهت «قلعه شروین باوند» مینامند که به علت زلزله اوایل دهه 30 در سوادکوه دچار آسیبهای فراوان شد و فردی به نام پروفسور «شروین باوند» آن را مرمت کرد. اکنون این مهره رخ تاریخی در گوشهای، غبار زمان را به خود میبیند و روی دیوارهای داخل و بیرون آن پر از یادگاریهای آزاردهنده است.
- زخم یادگاریها
یک کارشناس میراث فرهنگی درباره این بنای تاریخی به همشهری گفت: این قلعه کنگرهای مربوط به دوره ساسانی است که کاربرد نظامی داشته و در طول تاریخ مورد بازسازی و بارها مورد مرمت قرار گرفت. از اینکه در دوره ساسانی نام قلعه چه بوده، سند تاریخی در دست نیست ولی از آنجا که توسط پروفسور «شروین باوند» مرمت شد، به قلعه شروین باوند شهره شده و قلعه را به این نام میشناسند.
«مجید اسلامی» ضمن گلایه از دیوارنویسیهای مردم در دیوارههای داخلی و خارجی این قلعه، اظهار کرد: در سالهای اخیر این بنا توسط اداره میراث فرهنگی مرمت شد، اما متاسفانه برخی افراد دیوارهای این قلعه را محلی برای ثبت یادگاری و تبلیغات خود کردهاند و نمای نامناسبی ایجاد کردهاند که در خور این اثر تاریخی نیست و جای تاسف دارد.
- قلعه بیشناسنامه
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سوادکوه هم در مورد قدمت تاریخی این اثر گفت: قلعه شروین باوند ابتدای ورودی سرخآباد قرار دارد. این اثر در سال 1383 با شماره 11533 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و پس از بازسازی چندین دوره مرمت شد. «محمد حمزهنژاد» با ابراز تاسف نسبت به دیوارنویسیها و تبلیغات روی دیوارههای این قلعه افزود: عدهای دیوارهای این قلعه را به محلی برای نوشتن یادگاری و تبلیغات خود تبدیل کردهاند. متاسفانه ما هم نتوانستیم یک تابلوی شناسایی در محل قرار دهیم تا از نوشتن تبلیغات روی آن جلوگیری شود. در هر صورت این قلعه در اختیار میراث فرهنگی است و متولی دارد.
- از سرگیری مرمت
وی از احیای دوباره این قلعه توسط میراث فرهنگی خبر داد و گفت: از بنا بازدید کردیم و تایید میکنیم که وضعیت نامناسبی دارد. برنامهریزیهایی انجام دادیم که با نظر کارشناس، قلعه را دوباره مرمت کنیم تا از وضعیت کنونی خارج شود. رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سوادکوه افزود: سوادکوه منطقه ورودی استان و شهرستان است. به همین دلیل در آن برجهای دیدبانی که بیشتر آنها کاربرد نظامی داشتند وجود دارد که باید ساماندهی شوند. اگرچه «شروین باوند» احیاکننده این قلعه بود، ولی طبق نظر کارشناسان ثبت و باستانشناسان بر اساس معماری، شکل، شناخت باستانشناسی و کاربرد نظامی مربوط به دوره ساسانی است.
حمزهنژاد در پاسخ به این پرسش که آیا این قلعه را به عنوان یک ظرفیت در توسعه گردشگری شهرستان میتوان مورد استفاده قرار داد، گفت: ما در شهرستان تلفیقی از میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری داریم. به لحاظ تاریخی یا میراثی بخش اعظم گردشگری به سمت اسپهبد خورشید، قلعه کنگلو، برج لاجیم و قلعه باوند است. یعنی جاذبههای گردشگری شهرستان هستند، اما ظرفیت گردشگری باید برای آنها تعریف شود. در گردشگری برای ایجاد، تاسیس و تکمیل تابع ضوابط هستیم. در حال حاضر این اثر به عنوان اثر میراثی ما مورد توجه است.
- نیاز به ایدههای خلاقانه
این مسئول تصریح کرد: وظیفه اداری ما حفظ، مرمت و احیای قلعه است ولی باید ایدههای خلاقانه وجود داشته باشد تا بتوانیم از فضای موجود در حوزه گردشگری بهره ببریم. باید مطلع شویم که شرایط و ضوابط به ما اجازه این کار را میدهد یا خیر. کل آثار شهرستان چه ثبت شده و چه آنهایی که در شرف ثبت هستند، برایمان ارزشمند و قابل پیگیری هستند. حمزهنژاد با بیان اینکه برای تبدیل قابلیتهای استان به جاذبه باید معرفی لازم انجام شود، گفت: به کمک فضای مجازی و صفحات اینترنتی همه جاذبهها و قابلیتها را معرفی میکنیم. اقدام دیگر تعریف اپلیکیشن است تا فردی که وارد شهرستان میشود بتواند با تمام جاذبهها و اقامتگاهها آشنا شود.
- تبادل نظر با شورا و دهیار منطقه
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سوادکوه با بیان اینکه تلاش برای تغییر چهره شهرستان از لحاظ گردشگری در حال انجام است، اظهار کرد: از آنجا که قلعه باوند در سرخآباد قرار دارد، باید در نشستی با شورا و دهیار این منطقه و تبادل نظر ببینیم چطور میتوان از این قلعه برای گردشگری بهره برد. نامهنگاریهایی انجام شده تا در شهرستان اتفاقات خوبی بیفتد و به لحاظ گردشگری تغییر کند.
تفاوتهای افسردگی مردانه و افسردگی زنانه
- تفاوتهای افسردگی مردانه و افسردگی زنانه
893513
15 مرداد 1398 - 11:134580 بازدید
روزنامه خراسان - رضا زیبایی: بر اساس آن چه به تازگی وزارت بهداشت اعلام کرده، 8/16 درصد زنان و حدود 10 درصد مردان در کشور دچار افسردگی هستند. به عبارت دیگر، میزان افسردگی در زنان 5/1 برابر بیشتر از مردان است. (منبع خبر: مشرق نیوز). شاید بتوان گفت یکی از دلایل افسردگی بیشتر در زنان، گرایش آنان به درک و جذب احساسات ناخوشایند باشد و از آنجا که زنان تحت تاثیر عواطف منفی بیشتری قرار میگیرند، امکان دارد بیشتر در معرض اختلالات اضطرابی و خلقی روزگار بگذرانند.
با این حال، مردان هم به افسردگی مبتلا میشوند، اما نوع کنش و علایم در مردان متفاوت با زنان است که در این مطلب به شرح آن میپردازیم.
علایم مشترک افسردگی
مهمترین علایم بارز افسردگی که باید حداقل دو هفته ادامه داشته باشدتا نشانه ابتلا به این اختلال باشد و بین زن و مرد مشترک است، عبارتند از: خلق افسرده، از دست دادن علاقه، افراط و تفریط در خواب و خوردن و میل به خودکشی در نوع شدید آن. پس اینکه ما ناراحت، غمگین یا بیانگیزه هستیم، الزاماً به معنای افسرده بودن نیست بلکه باید علایم یاد شده به انضمام افت جدی کارکرد روزانه در زندگی فرد رخ داده باشد.
6 نکته درباره افسردگی در مردان
مردان بر خلاف زنان که در دوره افسردگی به خود سرزنشی گرایش دارند، بیشتر به سرزنش اطرافیانشان مشغول میشوند.
معمولا مردانی که دچار افسردگی هستند به دردهای جسمی مانند کمردرد، سردرد یا مشکلات گوارشی دچار میشوند. از آن جا که این بیماریها منشأ جسمی ندارند، معمولا با درمانهای پزشکی هم بهبود نمییابند.
معمولا مردان افسرده، غمشان را به اشکالی نظیر تماشای تلویزیون، ورزشکردن یا کار زیاد و حتی رفتارهای پرخطر نظیر قمار، رفتارهای جنسی غیرایمن و رانندگی خطرناک پنهان میکنند.
علامت بارز بین دو جنس در افسردگی، تفاوت در میزان پذیرش این اختلال است. مردان فقط ممکن است از مشکلات خود بگویند، ولی از گرفتن کمک حرفهای پرهیز میکنند و گاه منکر آن میشوند و پذیرش آن را به نوعی نشانه ضعف و کاستی هویت مردانه خود میدانند که همین موضوع موجب ماندگاری بیشتر افسردگی در آنان میشود.
مردان بر خلاف خانمها سعی میکنند در حین افسردگی، سرشان را به چیز دیگری گرم کنند که میتواند تحمل موقعیت را برایشان راحتتر کند.
مردان افسرده به نوعی مدام دنبال درگیری و کشمکش با اطرافیانشان هستند و همین مسئله باعث بیشتر شدن مشکلاتشان میشود.
6 نکته درباره افسردگی در زنان
اختلال خوردن به معنی کم اشتهایی یا پرخوری عصبی (بولیمیا) است. زنان در زمان افسردگی بیشتر از مردان به اختلال خوردن دچار میشوند.
خانمها در دوره افسردگی علاقه بیشتری به تفکرات منفی و خود سرزنشی دارند. این رفتارها میتواند شامل صحبتهای منفی با خود، گریه کردن بدون هیچ دلیل خاص یا سرزنشکردن خود باشد.
زنان در دوره افسردگی، بیشتر حالت دلواپسی و ترس دارند بر خلاف مردان که بیشتر دچار بدبینی میشوند.
علامت بارز در بین دو جنس، تفاوت در میزان پذیرش افسردگی است. زنان درباره آن گفتگو میکنند و بلافاصله در صدد کمک گرفتن از افراد خبره برمی آیند تا افسردگیشان درمان شود.
زنان در دوران افسردگی، احساس غم، بیتفاوتی و بیارزشی را بارها و بارها در یک روز تجربه میکنند و همین موضوع باعث میشود افسردگیشان، سریعتر به مرحله حادتر برسد؛ بنابراین درمان افسردگی در زنان، باید زودتر مورد توجه قرار گیرد.
بیشتر زنان در این دوران برای درمان خود به غذا، روابط دوستانه و روابط عاشقانه روی میآورند تا بتوانند با این مشکل، کنار بیایند.
با بثورات پوستی در تابستان چه کنیم؟
- با بثورات پوستی در تابستان چه کنیم؟
897470
28 مرداد 1398 - 10:322868 بازدید
تابستان زمانی است که بیشتر دوست داریم در فضای باز، کنار دریا و استخر و ... بگذرانیم، اما متاسفانه پوست ما این فصل را دوست ندارد. در این مطلب برخی از بثورات پوستی که در تابستان بروز میکنند را معرفی میکنیم.
برترینها: تابستان زمانی است که بیشتر دوست داریم در فضای باز، کنار دریا و استخر و ... بگذرانیم، اما متاسفانه پوست ما این فصل را دوست ندارد. برخی از معمولترین بثورات پوستی که طی فصل تابستان میتوانند بروز کنند شامل موارد زیر میشوند:
- اگزمای آتوپیک (درماتیت آتوپیک)
- کهیر کولینرژیک
- اورتیکاریا یا کهیر خورشیدی
- واکنشهای فتوآلرژیک
- اگزمای آتوپیک
درماتیت آتوپیک که به آن اگزما نیز میگویند یک بیماری پوستی التهابی و خارش دار و قرمز است که میتواند در هر سنی بروز کند، اما اغلب در بچهها دیده میشود. اگزما معمولا مزمن بوده و به طور دورهای برانگیخته میشود. این برانگیختگیها و بروزها مخصوصا طی فصل تابستان تشدید میشوند. گرما میتواند پوست را تحریک کند، ضمنا تعریق موجب از دست رفتن رطوبت پوست شده و خشکی پوست ناشی از اگزمای آتوپیک بدتر میشود. در فصل تابستان، لباسهای گرم نپوشید، چون باعث میشود بیشتر عرق کنید. ترجیحا از لباسهای خنک و نخی با الیاف طبیعی استفاده کنید. الیاف مصنوعی و پشم میتوانند پوست را ملتهب کنند.
شنا و تفریح در استخر در روزهای گرم تابستان بسیار لذتبخش است، اما اگر دچار درماتیت آتوپیک باشید، کلر میتواند پوستتان را ملتهب کند و لذت تابستان را به درد تبدیل نماید. طبق گزارش کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی، واکنشها نسبت به کلر شامل قرمزی و خارش پوست و یا کهیر (برآمدگیهای خارش دار) میشوند. این واکنش هرچند ناخوشایند است، اما بیشتر یک تحریک پوستی است تا آلرژی. به هر صورت برای به حداقل رساندن بروز درماتیت آتوپیک در تابستان چه میتوانیم بکنیم؟ حتما بعد از برگشتن به خانه دوش بگیرید، مخصوصا برای اینکه عرق و کلر روی پوستتان باقی نماند و پوستتان تحریک نشود. بعد از دوش گرفتن در حالیکه هنوز پوستتان خیس است مرطوب کننده بزنید تا پوستتان هیدراته بماند.
کهیر کولینرژیک و کهیر خورشیدی
سایر عوارض پوستی که در فصل تابستان دیده میشوند انواع خاصی از اورتیکاریا یا کهیر هستند. یکی از این انواع، کهیرهای کولینرژیک نام دارند که با برآمدگیهای خارش دار که مرکزی سفید رنگ دارند و با گرما، تعریق و ورزش و استرس برانگیخته میشوند شناخته میشوند. اجتناب از فعالیتهایی که سبب بروز این کهیرها میشوند سودمند است. آنتی هیستامینها نیز میتوانند در کنترل این حالت آزاردهنده موثر باشند.
یک علت نادر کهیر (کهیر اورتیکاریا) در اثر نور خورشید میتواند طول موجهای متفاوت نور خورشید باشد که میتوانند این کهیرها را برانگیخته کرده و بعد از دور شدن از نور خورشید برطرف میشوند. آنتی هیستامینها و ضد آفتابهای با طیف گسترده میتوانند موثر باشند. اگر فکر میکنید دچار هر یک از این کهیرها هستید با متخصص آلرژی مشورت کنید تا درمان مناسب را به شما توصیه کند.
واکنشهای فتوآلرژیک
برخی از افراد در اثر مصرف آنتی بیوتیکهایی مانند پنی سیلین دچار بثورات آلرژیک میشوند. اما ممکن شما این موضوع را ندانید تا زمانی که داروی بخصوصی را مصرف کنید و در معرض نور خورشید هم قرار بگیرید و دچار بثورات پوستی شوید. داروهای بسیار زیادی هستند که میتوانند موجب واکنش فتوآلرژیک شوند مانند:
- آنتی بیوتیکها: تتراسایکلینها، فلوروکوئینولونها و سولفونامیدها
- مسکنهای ضد التهابی غیراستروئیدی: ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم
- داروهای ادرارآور: هیدروکلروتیازید
- استاتینها: آتورواستاتین، لوواستاتین، پراواستاتین و سیمواستاتین
- داروهای آکنه: ایزوترتینون
اگر هر یک از داروهای گفته شده را مصرف میکنید میتوانید با کمتر قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید از بروز واکنش فتوآلرژیک پیشگیری نمایید. اگر دچار عارضهای شدید که فکر میکنید کهیرفتوآلرژیک است، باید به پزشک مراجعه کنید تا در صورت امکان دارویتان را تغییر بدهد و یا درمان مناسب را تجویز نماید.
منابع: health.usnews
.: Weblog Themes By Pichak :.